6 avantaje pe care le pot aduce inchirierile auto in Bucuresti

Bucurestiul este un oras prosper si frumos, insa are o problema: aglomeratia. Cele cateva milioane de oameni care locuiesc sau sunt in tranzit prin Bucuresti in fiecare zi reusesc sa genereze blocaje in trafic, poluare atmosferica si poluare fonica.

Din aceste cauze, capitala Romaniei nu este un oras tocmai prietenos cu cei care doresc sa duca o viata sanatoasa in interiorul sau.

Din fericire, exista solutii pentru eliminarea aglomeratiei. Una dintre solutii tine de administratia orasului si implica largirea strazilor, constructia de autostrazi si drumuri de centura sau dezvoltarea mijloacelor de transport in comun. Este o solutie scumpa, foarte greu de pus in practica in viitorul apropiat.

Cea de-a doua solutie este renuntarea la automobilele personale in detrimentul celor inchiriate sau in detrimentul mijloacelor de transport precum bicicleta sau trotineta electrica.

Care sunt avantajele pe care le pot aduce inchirierile auto in Bucuresti?

Este foarte greu ca bucurestenii sa fie convinsi sa renunte la automobilele personale, insa cei de la Swiso Rent a Car Bucuresti au incercat sa evidentieze toate avantajele unei astfel de decizii. Atata vreme cat exista firme de inchirieri auto care pot oferi rapid automobile atunci cand este nevoie de ele, bucurestenii se pot bucura de extrem de multe avantaje:

Eliberarea locurilor de parcare. Exista peste 2 milioane de masini in Bucuresti si doar o mica parte din ele circula intr-un moment dat. Celelalte se afla mereu in parcari, unele stand chiar si cateva luni fara a se misca. Cea mai buna firma de inchirieri auto Bucuresti poate pune la dispozitia bucurestenilor masini pe care sa le foloseasca doar atunci cand au nevoie. Cei care vor sa plece in vacanta ar avea mereu masina la scara atunci cand vine momentul plecarii, insa in tot celalalt timp s-ar bucura de o parcare libera si aerisita.
Eliminarea poluarii. Daca toata lumea ar folosi cateva zeci de mii de masini oferite de firmele de inchirieri in detrimentul milioanelor de masini actuale, poluarea ar fi mai mica. Chiar daca numarul de masini care circula ar fi la fel de mare, acestea ar fi mai noi si mult mai putin poluante;
Eliminarea stresului dat de reparatii si revizii. Orice proprietar de masina trebuie sa treaca anual prin stresul reviziilor si trebuie sa scoata bani din buzunar atunci cand automobilul se strica. Inchirierea masinii elimina tot acest stres;
Eliminarea unor costuri foarte mari. Masina personala costa. Costa sa fie achizitionata, costa sa fie intretinuta si costa sa fie parcata. O masina inchiriata poate sa coste pana intr-o suta de lei pe zi, ceea ce inseamna ca pentru cei care folosesc masina de 20-30 de ori pe an pentru deplasari mai lungi, costul anual este de 3000 de lei + combustibil. Un buget de 20 000 de euro cat costa o masina noua, de buna calitate, poate ajunge pentru cel putin 20 de ani, fara a fi blocat. Pentru economii maxime, masina poate fi folosita doar in calatorii lungi, in afara orasului. In oras exista mereu trotinete, biciclete, tramvaie, autobuze si metrou;
Eliberarea strazilor si cresterea vitezei de deplasare in oras. Cu siguranta, strazile ar fi mult mai libere daca s-ar folosi doar masini inchiriate.
Obtinerea unei vieti mai sanatoase prin folosirea bicicletei, a trotinetei sau a altor mijloace de transport asemanatoare. Este mai confortabili sa circul cu masina, insa este mai sanatos sa circuli cu bicicleta sau trotineta.

O societate in care toate masinile ar fi inchiriate este una utopica, insa nu imposibila. Exista din ce in ce mai multe inchirieri auto pareri clienti foarte bune iar oamenii tind sa inteleaga toate avantajele pe care le au, ceea ce nu poate fi altcumva decat increzator.