Sunt toate asigurarile RCA la fel?

Sunt toate asigurarile RCA la fel sau ar trebui sa fii atent atunci cand faci o astfel de achizitie?

Piata de asigurari RCA este una foarte bine dezvoltata, in primul rand datorita obligativitatii sale si in al doilea rand datorita utilitatii. Asigurarea de Raspundere Civila auto este un contract incheiat intre proprietarul unui vehicul si o firma de asigurari, prin care compania care emite polita se asigura ca plateste orice paguba produsa de asigurat unor terti.

Asigurarea RCA nu este, asadar, o asigurare pentru propriul automobil, ci una care poate sa repare eventualele greseli din trafic. Este motivul pentru care multi soferi nu acorda suficienta atentie acestei polite, multumindu-se cu un RCA ieftin achizitionat de la primul asigurator care face o oferta.

Trebuie acordata o atentie mai mare achizitiei RCA?

Din pacate, nu toate politele RCA sunt perfecte, iar acest lucru se vede in eventualitatea unui accident. Exista asiguratori care intra in insolventa si nu isi mai pot plati datoriile si asiguratori care intarzie destul de mult. Acest lucru nu tine de pretul RCA-ului, un RCA ieftin putand fi extrem de bun, ci tine de modul in care evolueaza asiguratorul.
Tocmai de aceea, cei de la romasig.ro recomanda acordarea unei atentii sporite achizitiei RCA, chiar daca polita este una obligatorie.

Care sunt principalele diferente care pot aparea de la un RCA la altul?

  • Tarifele. Acestea pot diferi in functie de particularitatile fiecarui asigurator si in functie de ce ofera. Exista anumite tarife de baza pentru asigurare, insa asiguratorii au libertatea de a-si stabili propriile preturi.
  • Avantajele oferite. Piata RCA este una extrem de dinamica, existand o concurenta puternica intre asiguratori. Este normal, asadar, sa apara tot felul de avantaje, multe pe langa polita de asigurare. Un suport de buna calitate, diverse reduceri la alte servicii sau adaugarea unor beneficii in plus la polita pot sa faca diferenta.
  • Sumele maxime despagubite. Limitele maxime stabilite de Autoritatea de Supraveghere financiara sunt de 6 milioane de euro pentru vatamari corporale si deces si de 1.2 milioane de euro pentru pagubele materiale. Limitele minime nu sunt stabilite, asadar, fiecare asigurator are libertatea de a alege aceasta suma.

De unde se achizitioneaza cel mai bun RCA?

Cel mai bine este sa se caute un site care compara preturile si ofertele asiguratorilor. O asigurare auto romasig ofera o serie de avantaje, cum ar fi faptul ca se poate descoperi cel mai bun cost de pe piata si in acelasi timp, se pot analiza principalii asiguratori.

Asigurarile se pot cumpara si direct de la asigurator, insa inainte de a se face o astfel de achizitie trebuie sa se faca o analiza serioasa a modului in care acesta isi face ofertele si mai ales a modului in care plateste despagubirile. Un asigurator care a prezentat probleme la plata despagubirilor de-a lungul timpului prezinta numeroase riscuri sa faca probleme si in viitor, in timp ce un asigurator serios, are toate sansele sa fie serios si in eventualitatea unor probleme destul de mari.

Vanzari auto

Anunturi

Diverse

Publicitate online