S-a decis! Polita RCA nu mai este obligatoriu de prezentat in forma fizica

Este sezonul vacantelor si multi oameni pleaca in calatorii. Daca soferii au uitat acasa asigurarea auto si se afla pe teritoriul Romaniei, nu este nicio problema, transmit autoritatile, pentru ca politistii sunt obligati sa verifice intr-o baza de date valabilitatea acesteia.

Decizia a fost luata dupa ce un sofer a fost oprit in trafic de un politist rutier pentru ca a depasit limita legala de viteza si, pentru ca nu avea la el polita auto in format de hartie sau electronic, a fost amendat cu suma de 870 de lei pentru aceasta neregula. Judecatoria Alba Iulia a anulat amenda, motivand ca politistul era obligat sa verifice existenta asigurarii in baza de date a autoritatilor. Toate politele RCA, de la nivel national, se raporteaza catre Administrare Istoric Date Asigurari Auto, o baza de date la care au acces si politistii rutieri, consemneaza Romasig.

Cum ne pregatim in mod corespunzator pentru o sesiune de off road? Sfaturi utile de la Landatelier.ro

Sezonul cald, un itinerariu montan deosebit si revizia tehnica a Land Rover-ului sau a oricarei altei masini de teren reprezinta "reteta” ideala a unei sesiuni de off-road reusite. Daca pentru o parte dintre noi, cateva zile de plaja reprezinta o alegere cat se poate de inspirata pentru relaxare, altii aleg sa desfasoare diferite activitati care sa genereze adrenalina, asa cum este spre exemplu off road-ul. Spre deosebire de alte activitati care prespun conducerea unui autovehicul, off road-ul ar putea fi catalogat cu usurinta ca fiind din categoria sporturilor extreme daca tinem cont de complexitatea manevrelor pe care acesta le presupune. Dincolo de riscurile pe care acest sport le presupune, foarte multi dintre cei care il practica o fac pentru ca iubesc adrenalina dincolo de limite.

            Pregatirea pentru un astfel de sport insa este una destul de minutioasa, avand in vedere ca nu poate fi practicat cu orice tip de masina, la fel cum nu poate fi practicat oriunde. Din acest motiv off road-ul ramane un sport de nisa, practicat doar de catre cei care iubesc masinile de teren, natura, dar si adrenalina. Cum ne pregatim insa pentru o sesiune de off road excelenta si ce detalii trebuie foarte bine puse la punct inainte?

            Asigura-te ca masina de teren pe care o vei utiliza functioneaza perfect

Ghid pentru o escapada relaxanta la munte cu animalele de companie. Iata cum trebuie sa pregatesti masina!

        Pregatirea masinii, a accesoriilor de transport pentru caini, a bagajului propriu si stabilirea unui itinerariu, sunt lucruri ce anunta o mica escapada ideala la munte cu patrupedul. Chiar daca o calatorie scurta nu presupune in general pregatiri foarte minutioase, nu este recomandat sa plecam la drum, fara a pune cateva aspecte la punct inainte. Spre exemplu, multi dintre noi nu avem posibilitatea de a lasa acasa animalele de companie, astfel ca ne vedem nevoiti sa le luam cu noi, lucru ce necesita putina atentie din partea noastra. Mai mult decat atat insa, pentru a avea o calatorie linistita insa, nu putem trece pe un plan secundar nici aspectele ce tin de pregatirea corespunzatoare a masinii.

        Desi fiecare dintre noi stim in linii mari ce anume sa punem in bagaj, calatoriile cu animalele de companie ne pot da destul de mult de furca, mai ales daca este pentru prima data cand facem acest lucru. In acest sens, venim in sprijinul tau cu cateva sfaturi care iti pot fi de un real folos in pregatirea unei mici escapade de weekend la munte. Iata asadar cum este recomandat sa te pregatesti de o calatorie atunci cand iti doresti sa il iei cu tine si pe micul prieten necuvantator!

Dezmembrari-piese-auto.ro: De ce sunt piesele auto obtinute din dezmembrari o alternativa buna la piesele noi?

        Atunci cand vine vorba despre dezmembrari auto, multi soferi au o oarecare reticenta in a alege aceste piese crezand ca fac un compromis in materie de calitate. In realitate insa, lucrurile nu stau deloc asa. Indiferent de marca lor, masinile ne sunt astazi mai utile ca oricand daca tinem cont de modul in care se desfasoara vietile