Cum ajuta aplicatiile de monitorizare a flotei in cadrul companiilor de transport?

        Lumea in care traim se schimba mereu avand in vedere ca avansarile tehnologice se produc intr-un ritm destul de alert, astfel ca in mod regulat companiile mari si mici se pot bucura de noi dispozitive si tehnologii care le permit sa isi eficientizeze numeroase activitati pe care le desfasoara. Una dintre cele mai comune provocari in randul companiilor care ofera servicii de transport este administrarea eficienta a flotei de masini. Chiar daca in conditiile actuale tehnologia moderna permite o monitorizare foarte facila, cert este faptul ca pana nu demult aceste companii se vedeau puse in situatia de a achita costuri suplimentare destul de insemnate din pricina soferilor care incalcau numeroase reguli interne si chiar si de circulatie.

            Aparitia aplicatiilor de monitorizare au revolutionat practic modalitatea prin care se poate administra astazi o flota de masini avand in vedere ca pe langa localizarea precisa, acestea vin la pachet cu o serie de alte functii care ofera dispeceratului si alte informatii

despre tot ceea ce se intampla cu o masina pe parcursul unei livrari. O aplicatie de monitorizare reprezinta practic o investitie esentiala pentru o companie care isi doreste sa administreze flota de masini cat mai bine, dar care doreste simultan si sa reduca numeroase costuri.

            Reprezentantii site-ului Multifleet.ro de unde se poate achizitiona o aplicatie de monitorizare a flotei, au declarat faptul ca numarul solicitarilor pentru astfel de aplicatii a crescut exponential de la un an la altul in conditiile in care din ce in ce mai multe companii care ofera servicii de transport, precum si cele care dispun de un departament propriu de transport au realizat faptul ca aceste aplicatii reprezinta solutia ideala prin care isi pot reduce considerabil diverse cheltuieli datorate unui management destul de limitat din punct de vedere tehnologic.

 

            Aplicatiile de monitorizare ofera un control complet asupra flotei de masini.

            Unul dintre lucrurile pe care aplicatiile de monitorizare au reusit sa le usureze semnificativ este managementul flotei de masini. Prin intermediul utilizarii unor astfel de aplicatii, practic se poate controla si optimiza mult mai bine tot ceea ce se intampla cu flota de masini a unei companii care ofera si servicii de transport. Pe langa monitorizarea permanenta, o astfel de aplicatie vine la pachet si cu numeroase functii prin care se poate analiza in detaliu tot ceea ce se intampla in teren, functii care sunt deosebit de utile, mai ales in conditiile in care o companie isi doreste o optimizare cat mai corespunzatoare a costurilor.

 

            O aplicatie de monitorizare poate optimiza foarte bine costurile pentru combustibil

            Combustibilul reprezinta unul dintre costurile cele mai ridicate atunci cand se vorbeste despre companiile care ofera servicii de transport. Mai mult decat atat, combustibilul reprezinta un cost permanent in cadrul acestor companii, fapt pentru care este necesar sa se realizeze o optimizare cat mai corespunzatoare a acestui cost. Prin utilizarea unei aplicatii pentru monitorizarea flotei, se poate realiza cu usurinta acest lucru avand in vedere ca aceste aplicatii sunt create in asa fel incat sa permita realizarea unei analize detaliate a cheltuielilor, atat la nivel de flota, precum si individual pentru fiecare autovehicul.