Cum vindem rapid masina? 3 Pasi simpli pe care sa ii urmezi

        Decizia de a pune in vanzarea vechea masina nu este una tocmai usoara in conditiile in

care inevitabil intre noi si autovehiculele pe care le conducem se stabilesc niste legaturi destul de stranse. Probabil pot exista o varietate de motive care ne pot determina sa renuntam la vechea masina, insa de cele mai multe ori facem acest lucru din pricina unor urgente financiare, dar si pentru simplul fapt ca ne dorim performante mult mai bune de la masinile pe care le conducem. Piata auto second-hand este una foarte bine dezvoltata si care inregistreaza cresteri semnificative de la un an la altul, astfel ca vanzarea unui autovehicul reprezinta in conditiile date mai mult decat o provocare atat pentru proprietari, cat si pentru cei care doresc sa cumpere.

            Un lucru pe care ar trebui sa il avem in vedere atunci cand vine vorba despre vanzarea vechiului automobil este acela de a constientiza faptul ca acest proces este in general unul care poate dura si unde este necesara foarte multa rabdare. Pe langa acest aspect insa, exista si o serie de pasi pe care ii putem urma si care ne pot ajuta sa vindem masina reprede si la un pret avantajos. Iata asadar la ce trebuie sa fii atent.

            "Vanzarea unui autovehicul nu a fost nicodata un proces tocmai usor in conditiile in care vorbim despre o piata foarte bine dezvoltata si care inca se dezvolta foarte bine. Cu toate acestea insa, exista numeroase lucruri pe care un proprietar de masina le poate face si care pot creste sansele de a vinde masina in scurt timp si la un pret cat mai avantajos. Modul in care arata masina si in care a fost intretinuta sunt aspecte pe care un viitor proprietar le va avea in vedere inainte sa faca o astfel de achizitie, motiv pentru care, inainte de a vinde o masina, este indicat sa se igienizeze corespunzator, astfel incat aceasta sa aiba o imagine ingrijita, atat in interior cat si in exterior” au declarat reprezentanti ai magazinului online Importdirect.ro

            Starea tehnica a masinii.

            Chiar daca modul in care arata masina cantareste destul de mult atunci cand vine vorba despre masini, cert este faptul ca starea tehnica a acesteia, sau in alte cuvinte, modul in care functioneaza este un lucru la fel de important, poate chiar mult mai important. Daca autovehiculul pe care il pui in vanzare are cateva defectiuni minore, este recomandat sa le remediezi. De multe ori, atunci cand clientii aud despre defectiuni, fie ele si minore, acest lucru ii poate face sa se razgandeasca. Atunci cand defectiunile sunt majore, este recomandat sa le spuneti potentialilor clienti avand in vedere ca acesta le va spori increderea in tine.

            Modul in care arata masina.

            Inainte de a pune masina in vanzare, nu uita sa o igienizezi in mod corespunzator atat in interior, cat si in exterior. Chiar daca poate starea tehnica este un capitol mai important pentru un client, cu siguranta acesta nu va achizitiona o masina care are un are aspect neingrijit, este murdara si care are in interior un miros neplacut. In acest sens, este important sa se apeleze la o spalatorie profesionista pentru a o putea igieniza corespunzator. Mai mult decat atat, nu uita sa achizitionezi odorizante auto, astfel incat aceasta sa aiba in interior un miros cat mai placut.

            Pretul si micile detalii.

            De indata ce ai realizat cateva poze este important sa alcatuiesti un anunt auto cat mai complet unde sa oferi cat mai multe detalii despre masina. In plus, este important sa stabilesti si un pret cat mai corect. In general atunci cand ne confruntam cu situatii financiare, preturile practicate vor fi fara doar si poate mai mici decat cele de pe piata. In cazul in care nu este nicio graba, putem stabili si preturi de achizitie ceva mai mari, pe care sa le putem negocia ulterior. Este totusi indicat sa nu se stabileasca un pret foarte mare de la inceput, deoarece acest lucru va tine clientii la distanta.