Un inginer electric din Statele Unite ale Americii a creat un site unde puteți urmări zborul Masinii lui Ilon Mask

Ben Pearson un mare fan al lui Ilon Mask și SpaceX, care lucrează in industria spațială din 2005, a lansat un site unde puteți urmări mișcarea autovehiculului electric Tesla Roadster pe drumul către Marte. Pentru calcule, americanul a folosit NASA JPL Horizons pentru a deschide date și informații despre mașina zburatoare, pe care Ilon Mask a publicat-o pe Twitter.

Reamintim, 6 februarie 2018, compania SpaceX a lansat o încercare de test a unei rachete super-grele Falcon Heavy. Echipa lui Ilon Mask tinde să aranjeze livrarea pe Marte a bunurilor și a oamenilor, iar pentru o încercare pilotă ca marfă a fost aleasă mașină personală a lui Ilon Mask.

Conducerea lui Tesla Roadster în spațiul cosmic a fost încredințată șoferului-manechin Starman îmbrăcat într-un costum corporativ. În torpedoul automobilului, șoferului-manechin are romanul lui Douglas Adams "Ghidul autostopistului prin galaxie", care a inspirat echipa SpaceX. Inscripția de pe tabloul de bord "Nu intrați în panică" de asemenea, se referă la lucrare lui Douglas Adams. În călătoria sa lungă, Starman a mers sub piesa lui David Bowie Space Oddity. Probabil că veți fi de acord, că toate acestea sunt puțin

asemănătoare cu realitatea, și mai mult cu un cazinou.

În momentul lansării vehiculului primele minute de zbor ale acestui au fost transmise în direct pe canalul SpaceX de pe YouTube, iar la momentul dat de timp videoclipul deja a primit mai mult de 20 de milioane de vizualizări. Lansarea a avut succes, dar inginerii au întârziat cu oprirea motoarele, astfel încât electrocarul a ratat orbita dintre Pământ și Marte și sa îndreptat către zona de asteroizi dintre Marte și Jupiter. Conform unor calcule preliminare Tesla Roadster nu va ajunge pe Marte - mașina periodic se va apropia sau se va îndepărta de planetă.

Pe site-ul creat de entuziastul Ben Pearson, puteți urmări cum se comportă Tesla Roadster în spațiu și atunci când se va apropia cu alte planete diferite. Tot acolo puteți urmări viteza electrocarului, distanța parcursă de către aceasta și distanța de îndepărtare la Pământ la momentul actual. Prognoza pentru locația mașinii este disponibilă pentru orice moment de timp chiar până la data de 14 noiembrie 2020.