Masini perfecte pentru incepatori. Ce caracteristici trebuie sa aiba?

Dupa zeci de chestionare auto drpciv pe b-drpciv.ro, nopti nedormite, stres si cosmaruri cu politistul in dreapta, soferii care si-au insusit permisul de conducere sunt intr-o noua dilema: ce masina sa isi cumpere? Piata este una foarte bogata si atractiva. Unii sunt magnetizati de masini extrem de puternice, care ascund multi cai putere sub capota, altii sunt atrasi de masinile care se strecoara cat mai usor prin trafic iar altii prefera masinile puternic tehnologizate.

Nu toate masinile sunt potrivite pentru un incepator, insa. Primul automobil trebuie sa fie instrumentul perfect pentru un condus responsabil, pentru respectarea codului rutier si pentru siguranta. Tocmai de aceea, acesta trebuie sa aiba anumite caracteristici.

Care sunt masinile perfecte pentru incepatori?

Cei care isi vad in sfarsit numele pe un permis de conducere trebuie sa urmareasca masini care sa respecte urmatoarele criterii:

Sa nu fie foarte puternice. Sunt extrem de atractive automobilele care pot sa atinga 100 de km la ora in doar cateva secunde si se comporta in trafic ca si cand toata strada este a lor. Acestea pot fi extrem de periculoase pentru incepatori insa, care ajung sa intre in situatii extrem de neplacute si sa consume foarte multi bani pe combustibil. O masina perfecta pentru incepatori este una care nu este fioroasa si care limiteaza impulsurile " animalice " din trafic.

Sa poata fi achizitionata la un pret decent. Cea mai mare greseala pe care o poate face un sofer aflat la inceput este sa achizitioneze o masina costisitoare. In primul rand, sansele de a o lovi sunt maxime, dat fiind faptul ca in primele luni de sofat apar anumite greseli. De asemenea, un automobil scump aduce si servicii foarte scumpe: service, asigurari sau impozite anuale.

Sa fie din clasa medie sau mica. Acestea sunt fiabile si sunt accesibile. O masina perfecta pentru un incepator poate sa fie Dacia Logan, care este usor de manevrat si este destul de ieftina. Nu este o masina pretentioasa, asadar, poate sa faca parte din prima parte a vietii de sofer, care inglobeaza si mici greseli.

Sa fie second hand. Masinile noi pot fi achizitionate dupa 2-3 ani de experienta. Pana atunci, masinile second hand pot sa rodeze mana unui proaspat sofer si pot sa ii creasca experienta. Evident, o motivatie serioasa pentru achizitia unei masini la mana a doua este costul. O masina noua costa cel putin 10 000 de euro, in timp ce o masina second hand poate sa fie achizitionata si cu preturi de pana la 3000 de euro.

Exista multe modele ideale pentru incepatori, incepand cu autohtonele Dacii Logan si continuand cu masinile din aceeasi clasa sau chiar din clasa mica de la Wolkswagen, Opel sau Ford. Misiunea cea mai grea pentru cineva aflat la prima masina este de a gasi acel echilibru intre cost si utilitate, iar respectarea criteriilor de mai sus tocmai asta face.