Achiziția de autorulate

Piața de auto rulate la nivel global este mult mai mare decat cea de autovehicule noi ceea ce inseamnă că sunt mai mulți oameni care cumpără mașini second hand decât noi. Dacă vă numărați printre aceștia, iată câteva sfaturi care ar putea să vă fie utile.

O mașină rulată de un an este mai ieftină decât una noua. Atunci când vorbim de piața de autorulate, cele mai multe persoane se gândesc la mașini foarte vechi cu un număr mare de kilometri la bord. Preţul unui automobil începe să scadă încă din momentul când ai cumpărat maşina şi ai ieşit cu ea pe poarta dealerului, cu cel puţin 10%, și poate ajunge la 20% în primul an de utilizare în funcţie de kilometraj, deci există autovehicule cu uzură minimă și norme de poluare înalte.

Gândește dincolo de achiziție. La fel ca în cazul unei mașini noi, o mașină rulată va implica taxe și costuri de întreținere și utilizare. Degeaba scutim bani la achiziție dacă vom achita o taxă de poluare mare, așa că cele mai indicate sunt autovehiculele cu capacitate cilindrică de până la 2.0 litri.

Cele mai bune perioade de achiziție. Parcurile de autorulate, la fel ca majoritatea companiilor, au targeturi pe care trebuie să le respecte. Acestea trebuie atinse de obicei trimestrial, deci este posibil să găsiți reduceri mai mari în lunile martie, iunie, septembrie și decembrie.

Mărește aria de căutare. Parcurilor de autorulate dispun de pagini web unde puteți vedea oferta completă a mașinilor din dotare. Este valabil și în cazul achiziției de la o persoană fizică, existând nenumărate site-uri de vânzări auto. În cazul în care căutați un model premium care poate ajunge la sume mai mari de bani, este posibil ca modelul dorit să se afle într-o altă localitate.

Sunt situații în care chiar costurile până în localitatea respectivă și înapoi, împreună cu costul efectiv al autoheviculului rulat, să fie considerabil mai mici decât cele ale unui autovehicul asemănător din localitatea cumpărătorului.

Sursa achiziției. În cazul unei mașini rulate există două variante: cumpărarea de la o persoană fizică sau de la o companie. În primul caz, costurile inițiale sunt mai mici, căci o persoană fizică va dori să primească doar contravaloarea mașninii. În cazul unui parc de autorulate, pe lângă valoarea mașinii, în preț mai sunt incluse costuri pe care compania le face pentru automobil, de la cumpărare până la vânzare.

Beneficiile în acest caz constau în verificările pe care astfel de parcuri le fac automobilului, și chiar o garanție de până la 12 luni, evitând astfel posibilele defecțiuni ascunse.

Marca automobilului. Chiar dacă un automobil second hand este mai ieftin decât unul nou, nu este cazul să ne gândim doar la mărci de renume. Există multe mărci mai puțin cunoscute, accesibile ca preț, dar cu modele foarte fiabile. Un alt avantaj al mașinilor second hand îl reprezintă faptul că putem vedea ce probleme a întâmpinat modelul pe care îl dorim, de la lansarea lui până în momentul achiziției.

 

 

Adaugă comentariu

Va rugam sa folositi un limbaj decent.

Codul de securitate
Actualizează