De ce anvelopele de iarna iti pot salva viata in sezonul rece?

        Sezonul rece reprezinta o adevarata provocare atat pentru conducatorii auto, cat si pentru cei moto avand in vedere ca pe langa temperaturile foarte scazute, acestia sunt pusi in situatia de a infrunta si numeroase alte conditii de iarna precum zapada, gheata sau polei. Atat in cazul masinilor, precum si in cele ale motocicletelor sau ATV-urilor, este necesar sa se faca o pregatire temeinica a acestora pentru a putea circula  astfel de conditiile meteo. Unele dintre componentele cele mai importante din acest sezon sunt anvelopele de iarna, cu care trebuie sa ne echipam masinile, motoarele si ATV-urile pentru a nu ne pune viata in pericol.

            In clipa in care vorbim despre iarna, o motocicleta poate fi foarte usor comparata cu o masina. Practic si aceasta trebuie sa fie echipata precum o masina. Anvelopele reprezinta unica suprafata de contact a masinii cu carosabilul, astfel ca daca nu se face o alegere cat se poate de buna in acest sens, cu siguranta sezonul rece va pune multe probleme conducatorilor de masini si motoare.

            Reprezentantii magazinului online de anvelope Anvelostar.ro, au tinut sa adauge faptul ca in situatia autovehiculelor, calitatea anvelopelor este un aspect foarte important in cazul in care acestea pot afecta  in mod direct performantele si gradul de siguranta oferit. Mai mult decat atat, utilizarea anvelopelor de iarna atunci cand conditiile meteo o impun reprezinta o responsabilitate prin care orice sofer poate contribui la un trafic rutier mult mai sigur.

            In acelasi timp, reprezentantii magazinului FmRacing.ro care de asemenea comercializeaza anvelope de iarna, au explicat faptul ca este important sa se acorde o atentie deosebita anvelopelor unui motor in conditiile in care acest lucru are un impact major asupra performantelor dar si asupra sigurantei unui conducator. Mai mult decat atat, acestia atrag atentia si asupra importantei purtarii unui echipament special conceput pentru sezonul rece care de asemenea protejeaza si ofera confort.

           

            Ce este atat de special la aceste anvelope?

            Spre deosebire de anvelopele de vara, anvelopele pentru sezonul rece dispun de un numar mult mai mare de lamele de cauciuc si care sunt totodata mult mai pronuntate. Mai mult decat atat, cauciucul din care acestea sunt create este mult mai dur, astfel incat sa poata face fata cu brio temperaturilor scazute si conditiilor meteo mai putin favorabile. Cele de vara pot rezista la temperaturi ridicate, insa sunt complet nepotrivite iarna atunci cand partea carosabila devine alunecoasa si manevrele necesita o coordonare mult mai buna.

 

            Ce riscam daca masina sau motocicleta nu este echipata cu anvelope de iarna?

            Probabil ca amenzile sunt lucrul care ii sperie cel mai mult pe conducatori, insa pe langa acest risc, trebuie sa se ia in calcul faptul ca atunci cand se conduce o masina sau o motocicleta fara aceste anevelope, exista si numeroase alte riscuri la care se supun. In primul rand, acestia isi pun viata lor si a altora in pericol si totodata performantele sunt foarte scazute, lucru care creste riscul de accident.

           

           

Adaugă comentariu

Va rugam sa folositi un limbaj decent.

Codul de securitate
Actualizează