Principalele elemente la care sa te uiti cand achizitionezi un automobil

Orice elev al scolilor de soferi invata sa conduca. Ceea ce nu se spune in teste auto insa, este cum se achizitioneaza corect un automobil. Chiar daca examenele auto includ si intrebari de mecanica, acestea sunt mult prea superficiale. Din lipsa cunostintelor, foarte multi din cei care se vad cu un permis auto in buzunar si doresc sa cumpere o masina, ajung sa fie pacaliti de samsari. Pentru a evita orice problema, inainte de achizitia unui autoturism este bine sa se tina cont de o serie de informatii de la profesionisti.

Care sunt principalele elemente de care trebui sa se tina cont la achizitia unui autoturism?

Exista sute de mii de autoturisme de vanzare, asadar, cu o atentie sporita la detalii poate fi achizitionata masina perfecta, chiar si atunci cand este second hand. Atentia la detalii trebuie sa aiba in vedere urmatoarele:

Anunturile. Sunt de evitat anunturile fara suficient de multe poze sau anunturile in care descrierea nu se potriveste cu imaginea. Daca in descriere sunt prezentate anumite dotari care nu par a fi prezente in poze, nu merita efortul.

Seriile de sasiu si motor. Multi soferi care doresc sa achizitioneze o masina gresesc pentru ca nu verifica seriile de sasiu si de motor. O verificare de acest fel poate sa dezvaluie o multime de probleme. Verificarea este cu atat mai indicata atunci cand se gasesc masini care par mult prea ieftine pentru a fi adevarate.

Caroseria. Caroseria automobilelor trebuie sa fie verificata de un profesionist. Cei care vand masini frecvent si doresc sa pacaleasca cumparatorii au toate instrumentele pentru a face asta si pentru a-i da automobilului o fata impecabila. Un profesionist poate sa descopere daca au existat lovituri, gasind urmele de sudura, zonele unde a fost folosit kit de reparatii sau diverse alte probleme, cum ar fi parbrizul crapat sau inlocuit. Chiar si un necunoscator poate sa verifice daca vopseaua este originala sau nu si poate sa isi dea seama printr-o analiza atenta a caroseriei daca au existat suduri.

Rugina. Orice masina veche poate sa aiba urme de rugina, insa aceasta nu trebuie sa fie extrem de extinsa. De regula, se verifica pragurile si contraaripile. Cateva pete mici de rugina, prezente la suprafata, nu reprezinta o problema foarte mare. Daca petele de rugina dezvaluie adevarate gauri, atunci inseamna ca masina nu a fost tocmai ingrijita si va avea nevoie de o serie de inlocuiri.

Verificarile de rugina se fac sub masina, sub mocheta in portbagaj si la praguri. De asemenea, trebuie sa se verifice sasiul, deoarece un sasiu ruginit poate sa insemne o masina compromisa atunci cand vine vorba despre stabilitate.

Actele. Evident, actele automobilului trebuie sa fie perfecte. Este bine sa se acorde atentie fiecarui detaliu, in asa fel incat sa nu se achizitioneze masini cu acte lipsa sau cu acte falsificate.