Cum maresti durata de viata a anvelopelor

Fie ca vorbim de anvelope de vara sau anvelope de iarna, ambele au o durata de viata limitata si un anumit nr de km pe care ii poti parcurge cu acestea. Durata este influentata in principal de modul de folosire si stilul de conducere, dar si de modul de stocare a cauciucurilor atunci cand nu sunt folosite. Exista multi factori care pot scadea sau mentine durata de viata a unui set de anvelope, iar realitatea este ca un set de cauciucuri trebuie folosit cat mai optim pana la ultimele capacitati, deoarece cumpararea de anvelope poate reprezenta un efort financiar considerabil. Cu cat luati in considerare sfaturile expertilor, cu atat veti putea rula mai mult cu un set de anvelope. Ce factori sa respectati ca sa fiti sigur ca va folositi complet de o anvelopa:

 

  •                un stil de condus preventiv

 

Demarajele si franarile bruste consuma o cantitate importanta de cauciuc, iar in timp acest stil de condus poate scurta considerabil durata de folosire a unui set de anvelope. Un stil de condus preventiv, lipsit de orice bruscari ale masinii, va garanteaza ca anvelopa va putea fi folosita pana la durata ei de viata maxima.

 

  •                o presiunie adecvata

 

Fiecare autoturism are o eticheta de recomandare a presiunii cu care anvelopele sa ruleze, in functie de numarul de pasageri si

greutatea masinii. Este important ca anvelopele sa nu ruleze cu presiune mai mica, deorece amprenta cauciucului va fi mai mare si in acelasi timp consumul de carburant poate creste. Este important ca anvelopele sa nu ruleze cu presiune mai ridicata, deoarece amprenta va fi minima iar anvelopa se va uza neuniform, doar pe mijlocul benzii de rulare, ducand in timp la vibratii in volan si o calitate a condusului diminuata, precum si la o uzura prematura a cauciucului.

 

  •                respectarea indicelui de viteza